fredag 19 februari 2010

Miles, Roisheen, Campbell och Amie


Hejhopp!

Landade på Nya Zeeland efter en ca: 12tim flygresa från Bangkok. (Även denna resa gick utmärkt). I ett härligt sommarvarmt Auckland. På flygplatsen blev vi upphämtade av Miles och Roisheen (+ deras "nykläckta" lilla bebis). På vägen hem till deras hus, hämtade vi även upp deras 7-åriga son,Campbell, som precis hade slutat sin dag i skolan. Nu har vi varit på Nya Zeeland i några dagar och tycker det är helt underbart! Vi blir väl omhändertagna av Miles och Roisheen,får god mat, drinkar och får verkligen satt våran engelska på prov!

De har även tagit med oss in till centrala Auckland (deras hus ligger ca 30min söder om Auckland), och visat oss runt inne i staden och käkat lite lunch. En vacker stad! Och om vi tycker att vi har mycket båtar i Göteborg så är det ingenting jämfört med denna stad.

(Har nu även läst att Auckland kallas "The City of Sails",detta pga att det sägs att Auckland har det högsta antalet båtar per person.)

Både Campbell och Miles spelar rugby så vi får säkerligen sett en match med denna sport!

Mattias har blivit "lekfarbror" nummer 1, så det blir till att hoppa studsmatta och springa runt i trädgården så fort Campbell kommer hem från skolan. (Men det hinns med en och annan NZ öl också:-) Försöker nu hitta lite jobb så vi eventuellt kan köpa oss en liten bil att "puttra" runt med:-)

Kort och gott, vi trivs!


2010-02-11


Mattias:

Har idag fått bygga lite, byggt ett staket/plank hemma hos Miles och Roisheen. Vi fick även följa med och titta när "The Old Boys" spelade touch. Touch är en variant av rugby, inte fullt så fysiskt. Istället för att tackla varann så nuddar man varann, därav namnet... Ett väldigt snabbt och underhållande spel. Har nu också träffat många av familjens vänner som skall hålla utkik efter jobb åt oss. Blev även inbjudna till en 40-års fest som går av stapeln den 19 mars nere vid rugby klubbens klubbhus. Kvällen bjöd sedan på lite öl och drinkar efter matchen, lite grill när vi kom hem och har efter detta njutit av X-Files, första säsongen som precis drog igång här nere igen. Denna serie körs ungefär som vänner gör hemma, om och om igen.


2010-02-14

Happy Valentines Day!


Zarah:

Har dom senaste dagarna bara tagit det lugnt!

I fredags satt vi och mailade lite olika gårdar.Har fått en del svar, så hoppas att vi kan komma iväg någongång i nästa vecka:-) På kvällen var det touch, fast denna gång var det barnens tur, så Campbell var den som deltog! Men det roligaste var denna gång inte touch, utan det var vattenslangen, då fullkomligt rusade barnen dit och hoppade och skuttade! De blev dyblöta!

Under kvällen, tror jag Miles och Mattias hade druckit upp rätt många öl och det blev senare också en del whiskey! Så i lördags morse var dom "a bit dusty" som Miles uttryckte det:-) Igår blev det en promenad runt i "kvarteret",härligt! Samt kollade invigningen av OS! (NZ har endast 16personer (eller nått) som representerar dom i OS..) Kvällen var lugn, Miles var ute med några vänner och Roshieen gick och la sig tidigt, så jag och Mattias satt mest och zappade runt på TV:n.

Nu under förmiddagen har vi varit och tittat på två stycken skåpbilar "vans", som var lite sådär..är tillbaka i huset nu..Käkat lite lunch, Mattias är på studsmattan med Campbell..och i eftermiddag skall vi iväg och kolla på ytterligare en bil!

Hoppas vi hittar någon snart....


2010-02-15


Mattias:

Fick inte köpt någon av bilarna igår. Den ena läckta servo-vätska och den andra la vi ett skambud på, fick precis veta att någon annan hade köpt den. Den tredje vi skulle titta på igår dök aldrig upp!! Vi körde hela vägen från Drury där vi bor in till Auckland och dom kom inte... Man vill ju tro att folk som lägger ut sina bilar vill sälja dom... Men tydligen inte! Hoppas på bättre lycka med våra bilaffärer idag. Har iaf. varit i kontakt med ett försäkringsbolag och det verkar vara ganska billigt att försäkra bilar. Runt 200 NZD (1000 SEK) för en trafikförsäkring i ett helt år. Miles är idag tillbaka på sitt jobb efter en liten tids pappaledighet, Campbell är i skolan så jag får vila mig i några timmar till...

Roisheen fick precis besök av en "midwife" vilket jag antar är något liknande barnmorska som gör hembesök. Hon verkar inte gilla den här madamen dock. Hon skall iaf. vara lat som bara den, orkade knappt stänga grinden efter sig (Hon ringde och frågade om hon var tvungen att göra det).

Men sen är hon ju vacker och graciös som en Bulgarisk kulstötarkvinna...


2010-02-17


Zarah:


I måndags fick vi köpt våran lilla "van":-) En toyota townace från -89. Köpte den av en äldre herre som mycket väl kände till Sverige, då han ca: 2ggr/året besöker Göteborg (Mölndal) i affärer. Världen är allt liten! Så nu har vi åkt runt och köpt massa grejer som vi behöver ha till bilen... Idag var vi varit och köpt grejer för och bygga en säng....Här finns ett ställe som heter migtie 10...liknande Hornbach..så det är ju inte svårt och lista ut vem av mig och Mattias som tyckte det var roligt att vara därinne..*suck* Mattias är nu ute och bygger sängen som vi skall ha i bilen..och det verkar gå bra! Har frågat om han ville ha min hjälp..men konstigt nog så ville han inte det...hmmm.. Själv har jag precis tittat på Herrarnas kortprogram (konståkning),och återigen konstaterat att ryssen Plutjenko (är inte säker på hur det stavas) är outstanding!! Imorgon (torsdag) håller vi tummarna för att vi kommer iväg med våran lilla "van".

Då Miles och Roish idag firar sin 9:e bröllopsdag fick vi vara barnvakter åt Camp.Det blev lite lek, McDonalds, och lite tecknad film. Lillkillen hade lite svårt att somna eftersom mamma och pappa inte var hemma, så Mattias Fick läsa lite Nalle Puh för honom. Sen gick det fin fint...


2010-02-18


Mattias:


Bilen är nu klar och vi börjar bli färdiga för att ge oss av. Gänget med frukt bussarna som vi skulle ha varit hos igår har nu till slut iaf. hört av sig och meddelat att deras hus i Auckland är fullt, så vi blir tvugna at åka till deras hus nära Coromandel dit vi egentligen ville åka nu... Tråkigt, nä inte direkt. Så nu ger vi oss av imorgon och lämnar denna helt underbara familj som har varit så otroligt gästvänliga mot oss. Det känns lite vemodigt att lämna dom, nästan som när vi lämnade Sverige.Det är lite konstigt att man flyger tvärs över världen och hamnar hos en familj som man aldrig träffat innan men det känns som man alltid har känt varandra. På ett sätt kan man väl säga att våra sötebrödsdagar med lagad mat, kylskåp som ständigt fylls på med öl, de härliga hundarna och våran Nya Zeeländska familj som varit så underbara och tagit hand om 2 vilsna Svenskar nu lider mot sitt slut. Vi ska ju iofs. träffa hela gänget om 2 veckor i Waihi för att tillbringa en helg ideras strandhus. På agendan nu står det: Packa bil, inhandla lite småprylar (brandsläckare, lådor att packa i mm.) och börja jaga surfbrädor inför vårat kommande äventyr längs östkusten. Vågorna där skall vara lagom för nybörjare, på västkusten är det tydligen livsfarligt att tom. bada, så vi lugnar oss med det några veckor.


Så från oss i "hippiebussen", peace out!


Auckland City med NZ högsta byggnad

Missionbay

Miles ger järnet när det handlar om touch

Sonen Campbell likaså

Roligare med vattenlekar dock...

Obiligatoriska efter matchen-ölen!

Obligatoriska efter matchen-grillen med tillhörande drink!

Solnedgång i Drury, från uteplatsen.

Campbell

Zarah och 2 veckor gamla Amie

Otroligt hurtiga hundarna Hursh och Lily

Miles och Roisheen

Byggare Bob

4 kommentarer:

emilystrange sa...

fick nys om er blogg via stefan, vad mysigt ni verkar ha det. ser härligt ut med värme!

Stefan sa...

Låter som om ni har haft flyt med det mesta! Hoppas pärlan håller ihop under alla mil..

Lycka till med surfingen!

Isabell sa...

Härligt det ser ut. Bilen verkar ju hur skön som helst. Ta det lugnt med vågorna, och om inte annat underströmmarna så man inte tappar bikinin! Hände mig i Sydney ett antal gånger. Hehe. Kram på er!

Rosanna sa...

Hej svej! Hemma i Göteborg är det snöstorm. Igen. Precis som igår, fast idag varnade t o m SMHI, så nu är det fara på taket. På tal om tak så rasade taket på IFKs anläggning vid Delsjön in igår. Men ingen skadades som tur var... Sedan kan jag berätta att jag blev uppsagd pga arbetsbrist i tisdags, ungefär samtidigt (i fredags) så fick Andreas ett heltidsjobb på synoptik, så här är det tvära kast. Men jag känner mig konstigt nog gladare än vad jag varit på länge så jag tror att blir skitbra i slutändan. Nu ska jag bara hitta mig ett jobb och sedan blir det besök hos er till sommaren. Hoppas vi <3 Massa kramar Rosanna