onsdag 24 februari 2010

Frukt folket...

Är nu på vår första WWOOF-plats (wwoof = willing workers on organic farms) The Fruitvans. Vi bor i ett kollektiv i en by som heter Waihi, tillsammans med människor från hela världen. Marcelo (Brasilien) och Taryn (Australien) heter paret som driver företaget och hyr huset vi bor i. När vi kom till huset var de 10 st med olika nationaliteter som bodde där (fransoser, amerikaner, belgare mm). Konceptet här går ut på att sälja frukt på dagarna och gemensamt laga middag, diska, städa,handla och surfa på kvällarna. Våra första dagar här var väl måttligt spännande då arbetet mestadels innehöll städning, fylla lådor med avocados. Men efter att ha lärt känna alla härliga och somliga underliga människor som bor under samma tak. Och avancerat från städtjänst till försäljning av frukt trivs vi nu riktigt gott här.


Waihi ligger på östkusten, tvärs över landet från Auckland och man kan väl säga att det är lite av en semesterort. Vädret skiftar fort här och det kan gå från klarblå himmel till gråmulet regnväder på bara några minuter. Vattentemperaturen håller sig fortfarande runt 19-21 grader då vi nu har sensommaren här. Stranden vid Waihi Beach är lång och det är aldrig trångt där, men det viktigaste är att oavsett vindförhållanden finns det vågor. Vilket för oss är kul då vi har skaffat oss surfbrädor och boggieboards.


Under veckan som gått har vi varit med om många roliga händelser (som en picknick uppe i bergen), träffat många roliga personer då det hela tiden kommer och går folk här. Vi har städat, lastat frukt, varit på en soptipp, kört komposten till en kycklingfarm, sålt frukt utefter gatan och många andra saker...

Då vi igår hade den sista gemensamma middagen i detta huset kom vi alla fram till att vi kommer sakna varandra och huset, och detta bara efter en vecka. Känns lite som att det är så det är när man reser runt. Man stannar på olika ställen, träffar på olika människor och när man väl börjar känna sig hemma så splittras gänget och någon eller någr drar vidare. Det är inte första och kommer troligtvis inte bli sista gången det händer på denna resa. Nu skall vi vidare till Waihi Beach för att tillbringa helgen med Miles och Roisheen i deras släkts strandhus, skall bli härligt!!!


Kommer dock inte sakna alla j*vla flugor, dom har vi fått nog av...


¡Hasta la vista! (¡Nos vemos!)




Huset

Utsikt från huset

Alpha Coyote Castro

Zarah vid Waihi beach

Mattias vid Waihi beach


Julien

Utflykt/Picknick


Marcelo och Tari


Sälja frukt!

Kompisen i bilen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Muy bien compadre!

Keep it up med er travelogue!
Läser regelbundet.

//Spanjacken med dräneringen....