lördag 1 maj 2010

Wellington

Som sagt efter 2 långa dagsturer i vackra national parker börjar vi nu våran resa mot Nya Zeelands huvudstad – Wellington!


Vägen hit gick via ”Surf Highway 45”, vi passerade New Plymouth, Opunake (där Mattias fick surfat), Wanganui (en mysig stad, kollade här lite konst, strosade i Queens park och gick en sväng till biblioteket). Kort och gott en fin väg längs kusten..

Efter denna lilla tur nådde vi efter 2dagar vårat mål, Wellington!!

Vi fick genast bra vibbar av denna stad, och tyckte att den var väldigt mysig:-)

Så vi tog oss en tur i en ”Cable Car” (en röd liten spårvagn) uppför en kulle till parken (Botanic Gardens), här strosade vi runt, tittade på utsikten, fina blommor, tog en fika på ett litet cafe och njöt av höst färgerna!

Sen gick vi tillbaka genom ”buisness kvarteren”, där finns en byggnad som kallas ”The Beehive”, den ser ut precis som en sådan och sen är det bara massa kostymnissar som springer runt här!

På denna kväll gick vi även och såg Alice i underlandet, och käka massa popcorn!!!!

Nästkommande dag åkte vi upp till Mt Victoria utkiksplats där vi blickade ut över denna fina stad, innan vi gick in på Te Papa museum – intressant!

På kvällen somna vi tidigt, då det följande dag var dax för att ta båten över mot sydön och se vad den har att erbjuda:-)

















2 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastiska foton och gott att se att ni tagit på er lite värmande kläder nu när vi börjar kunna ta av våra! Fortsätt att ha det bra så ser jag fram mot nästa rapport från "Down under".
Kramar Pappa Christer

Isabell sa...

Underbart att läsa och se bilder! :) Här hemma börjar det bli vår men det är fortfarande väldigt kallt. :( Jag och Mattias har köpt en lägenhet, bara så ni vet och ni måååste komma och kolla när ni är hemma igen, vilket är ett tag kvar. ;) Miss ya'! Kram Bella