lördag 1 maj 2010

Tongariro o Egmont National Parks

Nu var det dags för lite vandringsturer!

Så efter våran dag på floden, beger vi oss nu till Tongariro National Park, där vi följande dag bestämt oss för att göra en dagsvandring i detta vackra område.

Så vi ställer klockan och skuttar upp tidigt, slänger i oss frukost och åker mot starten för våran tur!

När vi börja traska så gick vi enbart uppför i ca 1tim!

Men det var det värt, och vi kom upp i detta vulkanlandskap och fick oss en god och nära titt på ”Mt Doom”! Som är med i sagan om ringen..

Det var vackra vyer och ett underbart fint landskap att vistas i. Med dessa härligt blåa Emerald Lakes och alla berg och vulkaner som omgav en!

Efter 6tim och 40min var våran dagstur klar och vi, trötta och möra, men glada efter denna ”lilla promenad” anlände tillbaka till våran bil för att laga oss lite väl förtjänt middag.

Somna sedan mycket gott!!


Dagen efter var en tråkig dag! (Trötta efter gårdagens tur, det regnar och radion vill inte fungera, och Mattias tycker inte att min version av ”I will always love you” med Whitney Houston är riktigt bra??!)

Körde vi nu mot Egmont National Park, där vi har pratat om att ta oss en dagstur.

Efter denna tråkiga dag, vaknar vi upp med skinande sol och det är nästintill vindstilla, vi bestämmer oss för att göra våran tur...Nämligen att klättra upp på toppen av Mt Taranaki, och denna topp befinner sig på en höjd på 2518m!!

Så nu pratar vi om att gå uppför i mycket mera än 1timma.

För det tog oss ungefär 5timmar att ta oss upp till toppen!!!! (Det var rent ut sagt skitjobbigt!)

Men det var häftigt att ha tagit oss upp, och det var en kontrast att komma upp till is och snö! (Jämfört med vädret som vi hade startat våran vandring i)..

Efter kanske 30min-40min av att ha njutit av utsikten uppe på toppen började våran vandring neråt!

Denna var inte helt enkel,så det var med mycket vilja och svordomar som vi tog oss tillbaka till våran bil..

Så denna lilla utflykt tog oss runt 9tim och det var mörkt när vi kom ner, så trötta och hungriga blev det mat på första bästa McDonalds och sen en härlig dusch innan vi somnade!!

Vi kom även överrens om att ta det rätt lugnt kommande dagar:-)


Tongariro Alpine Crossing



Mt. Doom



Mt. Taranaki Summit, 2518 m







Inga kommentarer: