lördag 29 maj 2010

Kaikoura

Efter några dagar i huvudstaden tog vi oss vidare med färjan till Sydön!
Anländer i Picton på sydön under en söndag förmiddag, lite trötta efter att ha gått upp tidigt för att hinna med färjan, försökte vi hitta en bra rastplats för att fixa oss lite lunch.
Vi hittar ett bra ställe att stanna på, alldeles vid vattnet och upptäcker snart att det är fullt med sälar ute på klipporna bara några meter ifrån oss!!
Så det blev lite korttagning av dessa djur innan vi ”kom på” att anledningen till att vi stanna var för att äta...
Mätta och belåtna styr vi nu mot Kaikoura, då vi har hört, under resans gång att det är ett ställe som har valsafaris!
Vi anländer rätt sent, så det blir att köpa biljetter till safarin för dagen därpå.
Vi parkerar vid stranden lagar middag sedan blir det ”natti natti” då vi skall vara på valsafarin redan 07:00 nästkommande dag!
Valsafari. Styr mot båten som skall ta oss ut för att se dessa stora varelser, vi varnas för att det är mycket sjögång så vi tar åksjuketabletter och jag (zarah) tar även på mig mina armband som skall förebygga åksjuka....
Hmmm...kan väl säga så här att detta hjälpte inte mig (zarah) och det känns lite surt då man har betalat 120dollar/pp (ca:600kr) för att hänga över relingen och kräkas i lite över 2timmar!!
Men men vi fick sett 2st valar och det var roligt att ha sett dom!!
Väl tillbaka på land blev det mycket vila och vi bestämde oss för att stanna i Kaikoura en natt till innan vi kör vidare ner mot Christchurch.





1 kommentar:

Anonym sa...

Stackars dig Zarah-kanske hade det hjälpt med lite akupunktur mot ditt illamående-tur att ni ändå fick lite fina bilder.
Har just lämnat eurovision song contest och kikade in snabbt på er blogg-så glad jag blev av era nya inlägg.
Hoppas det har slutat att regna hos er.Här har syrenerna just slagit ut-härligt.
Må väl kramar mamma Helena