måndag 2 augusti 2010

Wanaka & The Westcoast

Efter några hektiska dagar i skidorten Queenstown var det dags att köra vidare upp längs västkusten.

Vårat första stopp blev staden Wanaka.

Här tog vi in på en camping och njöt av att kunna ta en dusch, se lite på tv och sitta framför en öppen spis och njuta av värmen!

Under våra dagar i Wanaka blev det ett besök på den mysiga biografen: Cinema Paradiso, här satt man i härliga soffor, drack vin/öl och åt väldigt goda varma kakor!

Filmen som vi såg var ”Sex in the city 2”!!

Mattias sa efteråt att det var ”den bästa bion han varit på”......Om han då syftade på dom sköna sofforna och ölen eller själva filmen...Det får förbli en gåta.....:-)

Dagen efter blev det lite kika in staden och lite shopping sen styrde vi vidare uppåt landet.

Direkt när vi kom över på västkusten och fick se havet fick vi även se SOLEN!! som vi inte sett på några dagar, då blev det att sitta på stranden och titta på solnedgången – Härligt!

Dagarna som följde blev det ett besök till Franz Josef Glacier, Hokitika, Pancake rocks innan vi anlände på ett underbart ställe vid namn Karamea!

Här stannade vi och njöt av att promenera på stränderna och göra en liten brasa på stranden under kvällen för att hålla oss varma (och hålla sandflugorna borta!).

Dagen som följde satt vi i bilen i kanske 5-6timmar och körde på en jääättetråkig väg.....

Men nådde vårat mål – Golden Bay, och i detta område hoppas vi kunna stanna ett tag!

Over and Out!












3 kommentarer:

Anonym sa...

Följer er blogg och ser att ni har en fantastisk resa. Att möta så mycket olika landskap o människor måste vara härligt. Lite synd att ni har vinter när vi har sommar. Ta hand om er Kram Lillemor o Nisse

Anonym sa...

Gott att läsa er blogg igen efter våra 6 långa soliga veckor på Gotland.Huset är nu målat Mattias så du kan vara lugn.
Längtar efter er och saknar er.
Kom nu hem snart.
Börjar räkna ned nu.
Kram Mamma Helena

Bill H sa...

Hi friends,
Bukten verkar vara också i min smak. Sitter annars på Orust och väntar på att Christer och Helana skall hälsa på. Det har ösregnat i natt så hösten är väl på väg. Hos oss är det annars bra, Bröllopet gick bra, Martin är tillbaka i Luleå och Victor har börjat gå. Man blir annars lite avundsjuk när man ser era bilder - verkar vara ett skönt liv ni lever. Miljöerna är underbara. Jag förstår att ni redan "längtar tillbaka" men med Helenas rader i kommenteren innan så vågar man väl inte orda mer om detta. En fårfarm "nymålad" på Gotland är ju annars ett alternativ.
Sköt om er och ha det bra!
Bill o Anki