måndag 11 oktober 2010

Sista tiden på New Zealand!!

Vår bilfärd mot Auckland blev tyvärr inte så lång! Efter ca. 2 timmar i bilen, strax innan ett inplanerat stopp vid en chokladfabrik bestämde sig UX5080 för att det var dags att kasta in handduken. Mekanikern förklarade det som att radiatorn inte höll tätt... något om övertryck och bla bla bla... Kort sagt, den é död alltså!!! (Alla som känner oss vet nog att bilar med problem kanske inte är vår starkaste sida) Ledsna och något chockade (Zarah mest över att det inte blev någon choklad) fixade vi en hyrbil och lämnade vår kära följeslagare åt sitt öde på skroten... Sorgligt men sant!

Efter några timmars körning genom en storm som producerade vågor i 12m + storleken kom vi iaf helskinnade fram till vår surrogatfamilj i Auckland. Vår plan var att stanna här i dryga 2 veckor för att sälja vår bil. Detta blev ju då nu något som vi inte längre behövde... Så vad göra i stället???

Våra sista veckor på Nya Zeeland spenderade vi istället med:

Karatetävlingar, rugbymatcher, utflykter i och kring Auckland, shopping, byggnationer av trädkoja, roligt avskedsparty, och massa kvalitetstid med vår NZ-Familj, mm. mm.

När tiden nu hade gått var det med en klump i halsen, blöta ögon och löften om att ses snart igen vi blev av vinkade på flygplatsen. Med Pacific Blue DJ117 tar vi oss nu mot Australien och Cairns...










4 kommentarer:

Emelie sa...

Hej sötisar! Det är roligt att läsa hur ni har det och att se era bilder. Tycker om att höra att ni börjar planera hemresa snart! =) När och hur åker ni hem? Jag o karlslok åker snart till singapore och thailand... ingen chans att ni svänger förbi något av dessa länder? =)

Stora kramar

Kajsa sa...

Var det där kojan som du byggde Mattias? IMPONERANDE.

Saknar er massor!

Malin sa...

Naah!!! Ni e så fina!

Anonym sa...

Hej på er båda! Som alltid kul att läsa och njuta av alla härliga bilder.
Fantastisk koja som jag förstod endast tog 2 dagar att göra.Vi har ett rum på Gotland som jag längtar efter att få ordning på -det gör du säkert på 4 dagar.
Kram och ha det gott i Australien.
Mamma Helena